Ομάδα προσκόπων από τη Γαλλία (EEIF), επισκέφθηκαν τους Γιατρούς του Κόσμου, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο των ΓτΚ και να συνομιλήσουν μαζί τους.

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψής τους οι Γάλλοι πρόσκοποι ξεναγήθηκαν στις δομές φιλοξενίας των Γιατρών του Κόσμου. Έφτιαξαν γλυκίσματα στη δομή ευάλωτων γυναικών A Step Forward, τα οποία στη συνέχεια κέρασαν στους φιλοξενούμενους του υπνωτηρίου αστέγων των ΓΤΚ.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου, οι πρόσκοποι συμμετείχαν σε ενημερωτική δράση των Γιατρών του Κόσμου για το περιβάλλον σε πλαζ του Αλίμου.

Οι Γιατροί του Κόσμου και οι Γάλλοι πρόσκοποι διένειμαν στους λουόμενους οικολογικά ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση την προστασία της Υγείας των πολιτών, καθώς επίσης και οικολογικά σταχτοδοχεία.

Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αλίμου όπου βοήθησαν στη συσκευασία τροφίμων τα οποία δίδονται σε ευάλωτους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, ενώ ενημερώθηκαν για την κοινωνική  πολιτική του Δήμου.